Ümumi məlumat
Qida mənşəli xəstəliklər hər il çoxlu sayda insanlara təsir edir ki, bu da bir gündən bir neçə həftəyə qədər və daha çox davam edə bilər. Bəzi insanlarda mədədə narahatlığa səbəb olduğu halda, bəzilərində böyrək çatışmazlığına, hətta ölümə səbəb ola biləcək ciddi simptomlarla müşahidə olunur. Bu səbəbdən qida ilə işləyən hər kəs hazırladığı qidanın təhlükəsiz olduğundan əmin olmalıdır.
Materialı hazırladı: Aytən Piriverdiyeva
Təlimçi: Lətifə Mustafayeva
Kursun məqsədi
Qida təhlükəsizliyi barədə məlumatlılığın artırılması
Kursda əhatə olunan mövzular
1.1 Bakteriyaların qida mənşəli xəstəliklərin meydana çıxmasında rolu
1.2 Yüksək risk qrupuna daxil olan və allergiyaya səbəb olan qidaları tanımaq
1.3 Kontaminasiya (qida çirklənməsi) nədir?
1.4 Effektiv gigiyena
1.5 Qidaların saxlanılmasının əhəmiyyəti
Auditoriya